Hangi Çiçek Ne İfade Ediyor?

Yazar: adminsa 03/03/2020 0 Adet Yorum Yapıldı

Hangi Çiçek Ne İfade Ediyor?

Floral design, çiçeklerle alakalı bir tasarım felsefesi olmasının ötesinde çiçeklere anlam katan, onlarla anlamlı bir bütünsellik yaratmayı amaçlayan bir yaklaşımdır. Çiçeklerin belirli anlamlar ifade ettiğini biliyoruz ve kendi tasarım felsefemizi betimlerken bu anlamları dikkate alıyoruz. Floral design anlayışımızı şekillendiren bu yaklaşım doğrultusunda belirli çiçek anlamlarını bu sayfadan sizinle paylaşıyoruz.

ORKİDE

Viktorya dönemi’nde ortaya çıkan çiçeklerin dili akımı; aynı zamanda bir bilim dalı da olan semiyoloji ile entegre bir gelişim göstermiştir. Bu bilgiler ışığında orkide ne ifade eder sorusuna verilecek en net yanıt, orkidenin gururun çiçeği olduğudur. Göndereceğiniz insana karşı gururunuzu ve mağrurluğunuzu ifade etmek için orkide iyi bir seçenek olabilir.

AYÇİÇEĞİ

İzlerken en çok hayranlık uyandıran çiçeklerden olan ayçiçeği; enerjiyi ve neşeyi sembolize ediyor. Dışa dönüklüğü ve sosyal olmak gibi anlamlar da barındıran ayçiçeğini özellikle yakın arkadaşlarınıza ve dostlarınıza yollayabilirsiniz. Emin olun bulunduğu ortamlarda güneş gibi açan bu çiçekler, sevdiklerinizin yüzünü sürekli güldürecek enerjiyi barındırıyorlar.

BEYAZ LİSYANTUS

Beyaz lisyantus, masumiyetle örtülü bir güzelliği ifade eder. Zarifliği ve çiçeklerindeki estetik detayları ile beyaz lisyantus; güzel bulduğunuz insanlara yollayabileceğiniz en uygun çiçeklerden biri.

MOR LİSYANTUS

Diriliği ve canlılığıyle öne çıkan mor lisyantus çiçeği başlı başına asaletin simgesidir. Göz alıcı güzelliğiyle mor lisyantusu; çekici bulduğunuz insanlara yollayabilirsiniz.

PEMBE GÜL

Sadeliğiyle ve estetik detayları ile öne çıkan bir çiçek olan pembe gül; sembolik olarak sevgiyi ifade eder. Gönlüm sende, senden hoşlanıyorum gibi anlamları barındıran pembe gül imgesini bir nevi karşı tarafa olan sevginizi hissettirmek amacıyla yollayabilirsiniz.

BEYAZ GÜL

Saflık ve masumluk gibi anlamlar barındıran beyaz gül imgesi; bu duyguları ifade etmek için en güzel imgelerden biridir. Güllerin en masumu olarak da adlandırılan beyaz gül, imgesel olarak karşınızdaki insana saf ve masum hisler beslediğinizi ifade eder.

KIRMIZI GÜL

Tutkunun ve aşkın çiçeği. Kırmızı gül; fotoğraftan sinemaya, resimden mimariye birçok sanat dalında aşkı sembolize etmek için kullanılmıştır. Karşınızdaki insana olan aşkınızın ve tutkunuzun şiddetini hissettirmek istiyorsanız kırmızı gül en iyi alternatif.

SARI GÜL

Viktorya Dönemi’nde ortaya çıkan çiçeklere anlam yükleme akımında sarı gül imgesi kendine genişçe yer bulmuştur. Arkadaşlık, dostluk gibi anlamlar içeren sarı gül; karşınızdakine karşı arkadaş ve dost olarak yoğun bir sevgi beslediğinizi sembolize eder.

LİLA GÜL

Her ne kadar gül, genel olarak barındırdığı melankoli ve duygusallıkla öne çıksa da lila gülde bir şeyler olduğunu söylemek yanlış olmaz. Lila gül ilk görüşte aşkı ifade eder. Oldukça şiddetli ve çarpıcı olan bu aşkın; melankoliden ziyade heyecan verici olduğunu söylemek de yanlış olmaz. Cesaret verici değil mi? Hadi durmayın, bir not iliştirin ve sevdiğiniz insana lila gül yollayın.

PAPATYA

Papatya aşkınızın ve sevginizin masumluğunu, kalbinizin temizliğini ifade etmek için en uygun çiçek. Bunun yanı sıra papatya, karşınızdaki insana temiz hisler beslediğinizi ve onu safça sevdiğinizi ifade eder.

MENEKŞE

Menekşe alçak gönüllüğü sembolize eden bir çiçektir. Bununla birlikte menekşe karşınızdaki insana olan sadakatinizi belirtmek için de uygun bir alternatif.

SUKULENTLER

Görsel açıdan oldukça estetik hatlara sahip olan sukulent bitkisi; sağlık, dinçlik gibi anlamlar ifade eder. Sukulent bitkisini, özellikle hasta ziyaretlerinde üzerine; sağlık, sıhhat ve dinçlikle ilgili mesajlarınızı iliştirerek sevdiklerinize armağan edebilirsiniz.

KAKTÜSLER

Kaktüs sanıldığının aksine ayrılığı ya da acıyı ifade eden bir çiçek değildir. Dayanıklılığı ve sağlamlığıyla öne çıkan kaktüs bitkisi; ilişkideki dayanıklılığı ifade eder. Yanlış anlaşılmalara sebebiyet vermemek için göndereceğiniz kişiye bunu not yazarak belirtmeniz yararlı olacaktır.

HYPERİCUM

Göz alıcı görselliği ve görmeye alışık olmadığımız türden estetiği ile hypericum bitkisi; farklılık ve çeşitlilik gibi anlamlar barındırır. Özellikle renkli güller ile kombinlendiğinde muhteşem bir görsellik yaratan hypericum çiçeğini; farklı olduğunu düşündüğünüz insanlara bir not iliştirerek yollayabilirsiniz.

ALOE VERA

Aloe vera samimiyet ve güven anlamı ifade eder. Kaktüsgiller ailesine mensup olan bu bitkiyi sevdiklerinize; arkadaşlığınızın, dostluğunuzun ve sevginizin sağlamlığını ifade etmek için yollayabilirsiniz.

BONSAİ BİTKİSİ

Köklerini Uzak Doğu’dan alan bonsai bitkisi; Doğu Asya’da mitolojik derinliği olan ve yoğun bir şekilde saygı gören bir bikti. Kendine has felsefesi olan Bonsai yetiştiriciliği aynı zamanda; el beceresi ve kabiliyet gerektiren bir alan olarak görülüyor. Bilgelik, cömertlik gibi anlamları ifade eden bu tuhaf bitki ile sevdiklerinizi şaşırtabilirsiniz.

Yorum Yap